giraffxxx
pimpax

Artiklar

Om oss

om ossVåra föreställningar eftersträvar klarhet, enkelhet, renhet, värme, glädje och närhet. "Vi vill möta vår publik med kärlek och respekt och göra det första teaterbesöket viktigt och roligt för de allra små." Våra berättelser är till synes enkla men förgrenar sig åt alla håll under ytan. "Våra berättelser har alltid en existensiell underström, -vänskap, kärlek, liv, död – men på ett småårigt vis."

Dockteatern Tittut vill att varje teaterbesök ska vara en fest. Från det ögonblick publiken träder in genom dörren till det ögonblick den åter befinner sig ute i verkligheten. Vi använder oss av blandformen docka-skådespelare för att ha ögonkontakt med publiken och möjlighet till spel i flera dimensioner. Dockteatern har inga gränser – allt är möjligt.

Dockteatern Tittut är Sveriges äldsta teater för smååringar (två år och uppåt). Dockteatern Tittut grundades 1977 och har fram till idag spelat över 35 olika pjäser och gett nästan 15 000 föreställningar för ca 900 000 åskådare.
Vi turnerar i hela världen och har bla besökt Bangladesh, Belgien, Canada, Estland, Finland, Frankrike, tyskland, England, Ungern, Indien, Indonesien, Japan, Marocco, Mexico, Norge, Ryssland, Spanien, Filipinerna, Tunisien, USA och Zimbabwe. På våra utlandsturnéer spelar vi på engelska eller franska.

Vi samarbetar med den italienska dock- och skuggspelsteatern TEATRO GIOCO VITA i Piacenza i Italien och THE CHILDRENS THEATRE COMPANY i Minneapolis.
Dockteatern Tittut har fått regeringens stora barn- och ungdomsteaterpris, Stockholms stads hederspris och Prix d'Assitej. Vid flera tillfällen har teaterns pjäser nominerats till teaterkritikernas val av årets bästa barnteaterpjäs. 2008 fick Dockteatern Tittut teaterkritikernas pris.

Dockteatern Tittut spelar in ungefär 60 procent av sin budget. Resten täcks av bidrag från stat, kommun och landsting.
dollans news
snigel fb
Aktuellt
Njutbar för alla

"Perfekt för unga – njutbar för alla"
"...en helt underbar fantasikavalkad"

Så skrev Svenska...


Läs mer...

Höstens program
Boka höstens teaterupplevelser redan nu!
Välkommen säger Beatrix, Dollan, Nasse, Petra och...
Läs mer...

Våren på Tittut
Vi lägger nu upp vårens spelningar och from 16 dec kommer du kunna boka vårens teaterbesök.
Läs mer...

Tittut på Facebook
Besöksadress
Dockteatern Tittut
Lundagatan 33
117 27 Sthlm
  Kontakt Tensta
0707-339544
Telefontid föreställningsdagar
vardag 9- 9.30,
helg 12- 13
  Biljettbokning &
information

tel. 08-720 75 99
telefontid vardagar
9.00- 12.00, helger 9.00- 13.00
 

Kontor
tel. 08- 720 75 88
info(at)dockteaterntittut.se

Turnébokning
tel. 08- 669 21 74